Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Αυτό είναι το τέλος της Ελλάδας;



 
Τα πράγματα είναι άσχημα για την Ελλάδα. Αν δεν παρέμβει...
ενεργά ο ΟΗΕ,αν δεν ανοίξουν όλες οι χώρες της ΕΕ τα σύνορα τους για να μοιραστούν οι πρόσφυγες παντού, αν δεν μας δώσουν λεφτά για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, η ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε θα σημάνει το τέλος της Ελλάδας.
Και δεν είναι μόνο αυτό, πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία. Αφού υπάρχουν ηγέτες σαν τον Πούτιν και τον Ομπάμα με "ισχυρές" χώρες και στρατό, γιατί δεν σταματάνε τον πόλεμο να γυρίσουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, στην πατρίδα τους από το να μείνουν στην Ελλάδα της κρίσης.

Αν μείνουν για δυο-τρία χρόνια οι πρόσφυγες εδώ, θα επιβεβαιωθεί ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός, η Ελλάδα θα είναι ένα απέραντο hot spot και θα "τρωγόμαστε" μεταξύ μας όλοι για ένα κομμάτι ψωμί. Η Ελλάδα έχει ήδη ένα βαρύ φορτίο με το χρέος, την οικονομική κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια κλπ και τώρα έχει ένα επιπρόσθετο θέμα να λύσει. Αλλά δεν μπορεί μόνη της, δεν μπορεί μια χώρα με τέτοια προβλήματα να βοηθήσει τόσες χιλιάδες πρόσφυγες-που δεν φταίνε κιόλας οι ανθρώποι να τα περνούν όλα αυτά.

Εαν μπορούσε η Ελλάδα  να λύσει μόνη το προσφυγικό θα είχαμε αυτές τις εικόνες στην πλατεία Βικτωρίας; Θα ήταν τα νησιά γεμάτα από πρόσφυγες και μετανάστες; Θα κοιμόντουσαν άνθρωποι στο δρόμο και θα έμεναν πεινασμένοι; Και το βασικότερο, αν μπορούσε η Ελλάδα να λύσει το προσφυγικό, γιατί να μην έχει λύσει και τα εσωτερικά της προβλήματα όπου υπάρχουν και τόσοι Έλληνες άστεγοι και πεινασμένοι; Μας δουλεύει η Ευρώπη κανονικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου