Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

10 τροφές για ένα γρήγορο θάνατο – Οι χειρότερες τροφές.




Το άρθρο αναφέρεται σε όλες τις «εύκολες» τροφές, στις οποίες έχουμε πρόσβαση στην καθημερινότητά μας και, κακά τα ψέματα, έχουμε καθιερώσει πλέον στη ζωή μας.
Δυστυχώς η ευτυχώς, οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν επηρεαστεί υπερβολικά από την τεχνολογική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να έχουμε σχεδόν ξεχάσει να ξεχωρίζουμε το υγιεινό από το επιβλαβές. Δεν είναι μόνο οι θερμίδες που καθορίζουν μια τροφή.
Είναι και η θρεπτική της αξία και τα επιβαρυντικά συστατικά που προέρχονται από την επεξεργασία της.

Ας χρησιμοποιήσουμε τις παρακάτω πληροφορίες για να ζυγίσουμε τις δικές μας καθημερινές διατροφικές συνήθειες. Κάποιες φορές αξίζει να θυσιάσουμε λίγο χρόνο ή γεύση προκειμένου να φροντίσουμε τον οργανισμό που μας «κουβαλάει»…


#1. Όλα τα βιομηχανοποιημένα αρτοσκευάσματα:

10 τροφές για ένα γρήγορο θάνατο – Οι χειρότερες τροφές. - Εικόνα1
Κουλουράκια,κουλούρια,κέικ,μπισκότα,κρουασάν,κριτσίνια,cookies κλπ.
Πραγματικές διατροφικές βόμβες που περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά,ζάχαρη, άσπρο αλεύρι αλλά και αρκετά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης.
Πολλές και 100% κενές θερμίδες,σάκχαρο εκτός ελέγχου,κακό ενεργειακό προφίλ,μικρή ικανότητα κορεσμού.
Από τις κυριότερες αιτίες για το διατροφικό χάλι του δυτικού κόσμου γιατί ο όλεθρος που προκαλούν δεν τους φαίνεται σε πρώτη θεώρηση.
Αν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά περιοριστείτε τουλάχιστον στις σπιτικές βερσιόν

#2. Όλα τα αναψυκτικά ανθρακούχα και μή , είτε είναι με ζάχαρη είτε με συνθετικά γλυκαντικά (“διαίτης”).

10 τροφές για ένα γρήγορο θάνατο – Οι χειρότερες τροφές. - Εικόνα2
Περιέχουν τόνους από ζάχαρη (ακόμη χειρότερα είναι τα τεχνητά γλυκαντικά),πολλά τεχνητά χρώματα και συνήθως καφεΐνη.
Τα ανθρακούχα επί πλέον αποτελούν ευθεία απειλή για την οστική πυκνότητα και ιδίως αυτά που περιέχουν επιπρόσθετα φωσφορικό οξύ.
Τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν πολλές και κενές θερμίδες και όπως είναι αναμενόμενο πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Έχουν στενές φιλίες με το διαβήτη.
Μάθετε στα παιδιά σας να τα αποφεύγουν και στρέψτε τα σε φυσικούς χυμούς.

#3. Όλα τα κρεατοσκευάσματα/επεξεργασμένα κρέατα που περιέχουν νιτρικά και νιτρώδη άλατα (προστατευτικά έναντι του κινδύνου αλλαντίασης και αυτά που τους προσδίδουν το ζωντανό κόκκινο χρώμα) που μετατρέπονται στο στομάχι μας στις καθόλου αθώες νιτροζαμίνες.

10 τροφές για ένα γρήγορο θάνατο – Οι χειρότερες τροφές. - Εικόνα3
Περιλαμβάνουν λουκάνικα και hot dogs, σαλάμια και λοιπά παρόμοια αλλαντικά, bacon,κρέατα σε κονσέρβες (corned beef) και άλλα πολυεπεξεργασμένα κρέατα. Προφανώς είναι αδύνατον ακόμη και να φαντασθούμε τι καταναλώνουμε.
Όλες οι μελέτες καταδεικνύουν ότι όσοι τρώμε αρκετές ανάλογες τροφές αυξάνουμε σημαντικά τις πιθανότητες προσβολής από καρκίνο ( κυρίως του εντέρου,του παγκρέατος και της ουροδόχου κύστης).
Περισσότερες νιτροζαμίνες παράγονται όταν τα κρέατα επεξεργάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Επιπρόσθετα στις υψηλές θερμοκρασίες σχηματίζονται πολλά είδη ετεροκυκλικών αμινών που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μεγάλες συγκεντρώσεις στα καμμένα/μαυρισμένα μέρη του κρέατος.
Αν το κρεατοσκεύασμα καπνισθεί θα σχηματισθούν επι πλέον και καρκινογόνοι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες.
Τι θα λέγατε για ένα καπνιστό λουκάνικο;

#4. Τα ντόνατς

10 τροφές για ένα γρήγορο θάνατο – Οι χειρότερες τροφές.
Το μόνο καλό που έχουν τα ντόνατς είναι η τρύπα στη μέση!
Τηγανισμένα σε παλιολάδια, αποτελούνται από ζάχαρη,επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι και υδρογονωμένα έλαια (διάβαζε τρανς λιπαρά).
Καμία θρεπτική αξία,100% νεκρές και άφθονες θερμίδες, και ούτε καν ικανότητα κορεσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου