Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ρωσικές ειδικές δυνάμεις σκότωσαν 14 ισλαμιστές του ISIS στην βόρεια περιοχή του Καυκάσου


Τουλάχιστον 14 μαχητές που ανήκουν στον Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις στην πόλη Ναλτσίκ στην περιοχή Βόρειο...
1448256155_russian-fsb-spetsnaz-forces-take-position

Τουλάχιστον 14 μαχητές που ανήκουν στον Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις στην πόλη Ναλτσίκ στην περιοχή Βόρειο Καύκασο , ανακοίνωσε η Ρωσική  Αντιτρομοκρατική Επιτροπή , σύμφωνα με
σχετικό δημοσίευμα .
Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο ημέρες  τρεις ακόμη τρομοκράτες του ισλαμικού στρατού  σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές ασφαλείας .
Η μάχη μεταξύ των αστυνομικών και των μαχητών ξεκίνησε  την Κυριακή το πρωί νωρίς μέσα στο δάσος και δίπλα στην πόλη  Ναλτσίκ,  πρωτεύουσα της Δημοκρατίας  Καμπαρντίνο-Μπαλκαρίας , όπου από το Σάββατο ανακοινώθηκε  αντιτρομοκρατική επιχείρηση, εναντίον θυλάκων τρομοκρατών του ISIS .
Μια μονάδα των Ρώσων Spetsnaz που ερευνούσε στην περιοχή  κοντά στην πόλη εντόπισε μια ομάδα  ισλαμιστών μαχητών σε ένα παράπηγμα . Οι Ρώσοι κομάντος απέκλεισαν  την περιοχή και περικύκλωσαν το καταφύγιο. Οι δυνάμεις ασφαλείας συμβούλευσαν τους τρομοκράτες  να παραδοθούν, αλλά η απάντηση τους  ήταν πυροβολισμοί  από αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες.
Η πρώτη αψιμαχία με τους αντάρτες κατέληξε σε σφαγή με  πέντε νεκρούς ισλαμιστές μεταξύ της ομάδας. Αργότερα, ο αριθμός των νεκρών  τρομοκρατών αυξήθηκε σε έντεκα, ανακοίνωσε η ρωσική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.
Σύμφωνα με παλιότερο άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr,με τίτλο (Ρωσία: Ετοιμάζεται εξέγερση των Τσετσένων με αμερικανική «προτροπή»), το «χαρτί» της εξέγερσης των Τσετσένων , είναι κάτι που απασχολεί έντονα το Κρεμλίνο εδώ και μεγάλο διάστημα. Συγκεκριμένα από την ξεκίνημα της δράσης του ISIS στην Συρία.
Οι  ρωσικές ειδικές υπηρεσίες έχουν «επιβεβαιώσει» άμεσες επαφές μεταξύ των σκληροτράχηλων Τσετσένων  μαχητών από τον Βόρειο Καύκασο με  τους  εκπροσώπους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ( CIA, NSA), αναφέρει και το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti .
Για το λόγο αυτόν σε μόνιμη βάση έχουν μετακινηθεί  ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις στην περιοχή οι οποίες «χτενίζουν» τα πάντα και τους πάντες. Επίσης οι ρωσικές αρχές συνεργάζονται με τα όμορα κράτη Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν για τυχόν εισβολές ισλαμιστών. Κάθε προσπάθεια ισλαμικής διείσδυσης εντοπίζεται και εξουδετερώνεται. Το πρόβλημα όμως παραμένουν οι γηγενείς   Τσετσένοι αυτονομιστές και  οι  τυχόν αντιδράσεις  τους εντός ρωσικής επικράτειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου