Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

60 οι νεκροί στο Παρίσι από τρομοκρατικές επιθέσεις...

Eπίθεση πρωτοφανούς βιαιότητας δέχεται απόψε τη νύχτα το Παρίσι καθώς τέσσερα φονικά χτυπήματα έπληξαν τη...
γαλλική πρωτεύουσα.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι κοντά στο γήπεδο Σαντ Ντε Φρανς της Γαλλίας, στα βόρεια της πρωτεύουσας, ενώ επίσης μια ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα θέατρο της πόλης, ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων. Νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για δραματική αύξηση των θυμάτων ανεβάζοντας τον αριθμό σε 26.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις στην περιοχή του σταδίου, που ήταν σε εξέλιξη φιλικόε αγώναε μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας και 15 σκοτώθηκαν στο θέατρο Bataclan, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν περίπου 100 όμηροι. To ΒΒC μεταδίδει πως μέσα στο χώρο βρίσκονται ακόμη έξι ένοπλοι που σκοτώνουν ομήρους.
Ερωτηθείς λίγο μετά 23:30, η έδρα της αστυνομίας έκανε αναφορά για τουλάχιστον τρεις επεισόδια με πυροβολισμούς, - πιθανόν και τέσσερα - μαζί με τον τομέα Bataclan (ενδέκατο διαμέρισμα) και Σαρόν (11ο διαμέρισμα)."

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα οι δύο επιθέσεις έγιναν από καμικάζι αυτοκτονίας. Μαρτυρία στο France 24 αναφέρει πως στο εστιατόριο εισέβαλαν μασκοφόροι και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.
 
O πανικός που επικράτησε στο γήπεδο μετά την επίθεση και βίντεο που φέρεται να δείχνει τη στιγμή που η έκρηξη ακούστηκε στον αγωνιστικό χώρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου