Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Αίσχος! Θα μένουν τσάμπα στα υποθηκευμένα σπίτια των Ελλήνων οι μετανάστες


metanastes


Πρωτοφανής πρόταση σχετικά με τα κόκκινα δάνεια εξετάζεται από την κυβέρνηση Τσίπρα και στην περίπτωση που θα περάσει, στα σπίτια των χρεοκοπημένων Ελλήνων θα μένουν τζάμπα οι μετανάστες...Η ιδέα ανήκει στον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Stern School of Business) Νικόλαο Γεωργικόπουλο και έχει ως εξής:
«Αντί να φτιάχνουμε καταυλισμούς και κέντρα φιλοξενίας μεταναστών με τα λεφτά της Ευρώπης, τα λεφτά αυτά θα δίνονται στις Τράπεζες ως δόσεις των κόκκινων δανείων και στα υποθηκευμένα σπίτια των Ελλήνων θα μένουν δωρεάν οι λαθροπρόσφυγες».
Το κέρδος για τον δανειολήπτη θα είναι πως δεν θα χάνει το εξοχικό του, απλώς θα το διαθέτει χωρίς επιβάρυνση στους μετανάστες. Οι Τράπεζες θα σβήνουν τις επισφάλειες από την πλευρά τους, εισπράττοντας σίγουρα χρήματα, ενώ θα μπορέσει να αποφευχθεί νέα κρίση στην Κτηματαγορά λόγω των μαζικών πλειστηριασμών. Κέρδος θα έχει και το Δημόσιο, εφόσον θα αποφεύγει τα έξοδα για την κατασκευή χώρων διαβίωσης των μεταναστών, ενώ θα αποφευχθεί και η δημιουργία γκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου