Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ο Άγιος Αντώνιος και η συνάντηση του με Νεφελίμ

4 Agios Antonios

Σήμερα 17 Ιανουαρίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Αντωνίου.
Υπάρχουν όμως κάποιες πτυχές τις βιογραφίας του ποτε δεν ....πολυακούγονται σαν και αυτή που αναφέρει ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Μονεμβασίας στο βιβλίο του με τίτλο
Βιβλίον ιστορικόν : Περιέχον εν συνόψει διαφόρους και εξόχους ιστορίας.
Αρχόμενον από Κτήσεως Κόσμου, μέχρι της αλώσεως Κωνσταντινουπόλεως
που γράφτηκε το 1631 και είχε κυκλοφορήσει απο τον Δημοσθένη Λιακόπουλο.
Εκεί λοιπόν λέει :
"Περιπάτων ών κατά την οδόν ο Άγιος Αντώνιος είδεν ένα ζώον όπου το κράζουν οι παλαιοί Ιπποκένταυρον και από την μέση και πάνω ήτον άνθρωπος και από την μέση και κάτω ήτον άλογον. Ο δε Αντώνιος μηδέ ταραχθείς εις τούτον το παράξενον θεαμα ηρώτησεν αυτόν.
Είπε μοι που κατοικεί ο δούλος του Θεού Παύλος
Ούτος έδειξε με την χείραν του την δεξιάν ερμηνεύοντας την οδόν με φωνή άναθρη.
Περιπάτων πάλιν εις μιαν λαγκάδαν είδεν άλλο παρόμοιον θέαμα.Ηγούν ένα μικρό ανθρωπάριο ώσπερ πίθηκα και είχεν εις την κεφαλήν αυτού κέρατα και τα ποδάρια του ήσαν ωσάν της αίγας και τούτο κράζουν οι παλαιοί Σάτυρον. Και δειλιώντας πάλιν ο άγιος ρώτησε αυτόν, τίς ήτον Και είπεν,Σάτυρος ονομάζομαι και κατοικώ εις ταύτην την έρημο και είμι ένας από αυτούς που προσκυνούσιν ανόητα δια θεούς οι πεπλανημένοι ειδωλολάτρες."
Στην εικόνα επάνω, βλέπουμε τον Άγιο Αντώνιο να συναντά έναν Κένταυρο και έναν Σάτυρο.
Οι αποδείξεις για την γέννηση και την ύπαρξη των Νεφελίμ δόθηκαν μέσα απο την πατρολογία MIGNE στους τόμους Γιατί και Πώς Ζούν αναμεσά μας του Δημοσθένη Λιακόπουλου 43 και 44.
Η υπαρξή τους μπορεί να έχει αποκρυβεί στις μέρες μας , αλλά η ύπαρξη αυτών των παράξενων πλασμάτων ήταν γνωστή στον κόσμο πρίν γίνει η μεγάλη συμφωνία της συνωμοσίας της σιωπής της υπαρξής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου